Svijet

Potjera za ženom iz Vuhana: Objavila da je zaobilazila kontrole na aerodromu

Svijet je u strahu od epidemije koronavirusa, a ambasada Kine u Parizu morala je da traga za ženom iz Vuhana koja je rekla da je uzimala razne tablete kako bi prošla kroz stroge zdravstvene kontrole na aerodromu.

aerodrom Kina- Tanjug- AP

Ona je na društvenim mrežama objavila da je imala visoku temperaturu, ali da je uz pomoć tableta uspjela da “prikrije” i ublaži simptome bolesti.

Nakon toga je objavila fotografije na kojima se vidi kako sjedi u jednom poznatom restoranu u Parizu i večera.

Sada kada je pronađena, ambasada je potvrdila da su njeni “simptomi pod kontrolom”. Kako navodi BBC, žena je napustila Vuhan prije zatvaranja aerodroma, kada su već zdravstvene kontrole bile na snazi.

Opasni koronavirus do sada je odnio više od 130 života, a zaraženo je oko 6.000 ljudi. Među zaraženima ima i srpskih državljana. Sredovječni muškarac iz Srbije nalazi se u karantinu u Indiji nakon što je pokazao simptome virusa po dolasku iz Kine, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh