Svijet

Drama na graničnom prelazu: Migranti probili ogradu, policija pucala

Veća grupa migranata probila je ogradu kod prelaza Horgoš-Reske 2.

Migranti - Twitter

Kako je saopštila mađarska policija, dvije grupe migranata su jutros oko 5.30 sati pokušale nezakonito ući na teritoriju Mađarske.

Oko 60 migranata probilo je ogradu u vrijeme kada je prelaz Horgoš 2 zatvoren, a dežurni mađarski policajci ispalili su nekoliko hitaca upozorenja uzrak, što je spriječilo migrante da nelegalno uđu u Mađarsku.

Mađarska policija je zatvorila to područje zbog incidenta, pa kako granični prelaz Reske nije u funkciji, i Horgoš je privremeno zatvoren.

Zaustavili su ih meci upozorenja, četvero je uhapšeno, neki su pobjegli. Granični prelaz Reske policija je privremeno zatvorila. Na tom području postavljeno je nekoliko kontrolnih punktova i neprekidno se nadgledaju ulazna vozila zbog krijumčarenja. Prvi put nakon 2015. godine granični prijelaz Reske je privremeno zatvoren – pišu mađarski mediji, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh