Svijet

Beba se rodila sa tri promila alkohola u krvi, pa preminula: Kolika robija prijeti majci koja je na porođaj došla mortus pijana

Protiv neodgovorne majke pokrenuta je istraga.

Beba - Ilustracija / Bljesak.info

Beba koja je u porodilištu u Poljskoj rođena sa tri promila alkohola u krvi 23. decembra prošle godine, preminula je uslijed niza zdravstvenih komplikacija koje je doživjela kao posljedicu tog stanja. Protiv neodgovorne majke pokrenuta je istraga, piše “Blic“.

U 28. sedmici trudnoće, neimenovana majka (44) iz okoline Varšave javila se ljekaru u teškom stanju pijanstva. Ubrzo nakon što je došla u porodilište Novi Dvor Mazovecki, izveden je i porođaj, a njoj je izmjereno 3,2 promila alkohola u krvi što se klasifikuje kao stanje teškog pijanstva.

Porođaj je bio prirodan, a dijete je po dolasku na svijet podvrgnuto alkotestiranju, koje je utvrdilo da u krvi ima čak tri promila alkohola! Uslijed genetskih nedostataka koji su vjerovatno dodatno pogoršani ovim stanjem, prijevremeno rođena beba preminula je tri sedmice kasnije i uprkos naporima ljekara da je spase.

Ispitivanje majke policija je uradila odmah u porodilištu, a državno tužilaštvo pokrenulo je istragu.

Ukoliko se utvrdi da je kriva, mogla bi da završi na petogodišnjoj robiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh