Svijet

Splićanka živi blizu mjesta nesreće: “Niko ne vjeruje da je Kobi poletio”

Maja Viličić iz Splita, koja već decenijama živi i radi u Americi, sinoć je bila nedaleko od mjesta gdje je pao helikopter Kobija Brajanta i kaže da se od magle nije vidio prst pred okom.

Mjesto pada helikpotera - Twitter

Iako još niko ne može sa sigurnošću da kaže koji je uzrok pada helikoptera u kom su poginuli proslavljeni košarkaš i njegova 13-godišnja kćerka, postoji velika sumnja da ja krivac za nesreću magla.

“Niko u Kaliforniji ne može da vjeruje da je Kobi po ovakvom vremenu ušao u helikopter. Naime, već nekoliko dana je na tom području Kalifornije gusta magla, koja je redovan prizor svakog jutra. Bukvalno magla može da se ‘reže nožem’. Zbog toga već dva-tri dana na LAX (glavni aerodrom u Los Anđelesu) redovno kasne letovi. Prema onome što se zasad može čuti, pretpostavke su da su zbog magle udarili u brdo”, rekla je za “Slobodnu Dalmaciju” Maja Viličić iz Los Angelesa, Splićanka koja već više od 20 godina živi i radi u SAD.

Maja živi vrlo blizu mjesta pogibije Kobija Brajanta.

“Živim nekih 20-tak kilometara od mjesta nesreće ili nekih 20-tak minuta vožnje automobilom. Evo upravo dok sada mi pričamo (nekih sat i po nakon nesreće) ja upravo šetam i svugdje oko mene je magla. S obronaka na kojima se sada nalazim, uopšte se ne vidi kotlina, takva je magla”, rekla je Maja.

Inače, Kalabasas, gradić na čijem je području pao helikopter, je gradić od oko 25.000 stanovnika i to pretežno onih imućnijih.

“Tu žive bogati Amerikaci, a područje grada se nalazi između Malibua i Santa Monike. Područje Kalabasasa vrlo je brdovito i vjerovatno je helikopter udario u brdo, koje pilot očigledno nije vidio zbog magle. Strašna tragedija. Kobi je bio jedna od legendi Los Angelesa i sigurno nije zaslužio da ovako skonča”, kaže Maja Viličić.

Da podsjetimo, pored Brajantovih, američki mediji navode da je u nesreći poginula još jedna porodica, odnosno Đijanina saigračica iz kluba i njeni roditelji, od kojih je otac bio trener bejzbol ekipe Orandž koust koledža, kao i pilot.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh