Svijet

Nakon 17 sati: Ispod ruševina spašena žena zahvaljujući telefonskom razgovoru

Inače, u zemljotresu na istoku Turske poginule su 22 osobe, a prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je 1.030 ljudi.

Akcija spašavanja - Agencije

Azize je žena koja je spašena ispod ruševina zgrade nakon 17 sati u turskom gradu Elazigu, koji je u petak pogodio zemljotres, pišu turski mediji.

Žena je spašena nakon što je s njom, dok je bila ispod ruševina, telefonom razgovarala članica medicinske ekipe, koja joj je davala upute kako da se ponaša da bi preživjela.

Inače, u zemljotresu na istoku Turske poginule su 22 osobe, a prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je 1.030 ljudi. U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je, dan nakon zemljotresa koji je pogodio grad Elazig na istoku zemlje, da je 39 osoba spašeno ispod ruševina, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh