Svijet

Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj: Četrnaest mrtvih, 270 povrijeđenih

Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Richteru, a koji je večeras pogodio jugoistočni dio Republike Turske uzrokovao je smrt najmanje četrnaest života i prouzrokovao rušenje nekoliko zgrada.

No image - Haber.ba

Epicentar zemljotresa, kako je saopštio Evropski mediteranski seizmološki centar nalazio se u provinciji Elazig, prenosi “Klix“.

Podrhtavanje se osjetilo čak i u Tel Avivu, te drugim okolnim državama uključujući Siriju, Gruziju, Libanon i Armeniju, piše RT.

Guverneri provincija Elazig i Malatya kazali su da je najmanje 270 osoba povrijeđeno.

U Sivricima, kako javljaju lokalni mediji, srušile su se najmanje četiri zgrade. Videi sa društvenih mreža pokazuju građane kako plaču i bježe.

Podsjećamo, zemljotres je zabilježen u 18:55 sati po našem vremenu, a na mjesto događaja odmah su upućene prve grupe spasilaca.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh