Svijet

Prvi slučaj kineskog koronavirusa zabilježen u SAD-u, sutra zasjeda WHO

Prvi slučaj kineskog koronavirusa potvrđen je u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “New York Times”.

Virus - Ilustracija/Srpskainfo.com

Kako javlja “CNN”, tokom dana državni zvaničnici bi trebali održati konferenciju za medije na kojoj će biti saopšteni detalji.

Podsjetimo, kineski koronavirus zabilježen je sada već u četiri države svijeta, zaraženo je više od 300 osoba, a najmanje šest osoba je umrlo od posljedice ove nove bolesti koja zahvata respiratorni sistem.

Svjetska zdravstvena organizacija trebala bi u srijedu organizovati zasjedanje na kojem će biti razmatrana mogućnost proglašenja globalne epidemije.

Stručnjaci još uvijek ne znaju šta je izvor novog virusa, odnosno koronavirusa, koji je prvi put potvrđen na stočnoj pijaci u kineskoj provinciji Wuhan.

DNK analiza virusa koji je dobio naziv kodni 2019-nCoV pokazala je da je vrlo sličan SARSU koji je 2002. godine u Aziji ubio 800 osoba, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh