Svijet

Princ Harry stigao u Kanadu, započinje “novi život”

Britanski princ Harry stigao je u Kanadu kako bi započeo novi život sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, nakon što je ranije ovaj mjesec najavio želju za samostalnijim životom i time pokrenuo krizu u porodici Windsor.

Princ Harry - HRT.hr

Televizija Sky News snimila je Harryja kako stiže na otok Vancouver, samo nekoliko dana nakon što je s kraljicom Elizabetom i drugim istaknutim pripadnicima kraljevske porodice postigao dogovor o napuštanju kraljevskih dužnosti i odlaska u nov, “finansijski nezavisan život”.

Buckinghamska palača i kraljica su u subotu objavili da Harry i Meghan više neće biti zaposlenici britanske monarhije, neće se više koristiti kraljevskim titulama te će si sami finansirati budućnost. Svoje nove karijere gradit će u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi “Hina”.

Vojvoda i vojvotkinja Susse*a, kako su dosad bili službeno nazivani, proveli su šest sedmica u Kanadi krajem prošle godine. Njihov prvi angažman u ovoj godini bila je posjeta kanadskoj ambasadi u Londonu kako bi im zahvalili na “nevjerovatnom” gostoprimstvu.

Meghan se u Kanadu vratila već 10. januara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh