Svijet

Amerika tražila nastavak pregovora sa Sjevernom Korejom

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele Kuće Robert O’Brajen rekao je danas da su SAD kontaktirale Sjevernu Koreju i da su tražili nastavak razgovora.

Donald Trump i Kim Jong-un - Alarabiya.net

O’Brajen je naglasio i da je bilo “pozitivnih naznaka od sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una da neće u djelo sprovesti svoje upozorenje o ‘Božićnom poklonu’.

Pojedini analitičari su naveli da je upozorenje možda predstavljalo naznaku da se Pjongjang priprema za probu dalekometnog projektila dok je američki predsjednik Donald Tramp izjavio da bi to mogla biti ‘prelijepa vaza’.

Kontaktirali smo Sjevernu Koreju i izrazili volju da nastavimo pregovore u Stokholmu koji su zadnji put održani u oktobru prošle godine. Dali smo im do znanja, kroz razne kanale, da bi željeli nastavak razgovora – istakao je O’Brajen.

Tokom vikenda, Sjeverna Koreja je saopštila da je od Trampa dobila rođendansku čestitku za Kim Džong Una, ali da njihov lični odnos nije dovoljan za povratak razgovorima, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh