Svijet

Novi detalji o padu aviona u Iranu: Izbio je požar, pokušali su se vratiti

Avion Boeing 737 kompanije International Airlines koji se srušio u Teheranu okrenuo se kako bi se vratio na aerodrom nakon što je uočio “problem”, a zatim se zapalio, objavila je Organizacija za iransko civilno zrakoplovstvo (CAO) u prvom izvještaju.

Pad aviona u blizini Teherana - Twitter

“Avion je nestao s radara u trenutku kada je dostigao visinu od 2.400 metara. Pilot nije radijom prenio nikakvu poruku o neuobičajenim poteškoćama”, navodi CAO u prvom izvještaju objavljenom na svojoj mrežnoj stranici s noći na četvrtak.

“Svjedoci su rekli da su vidjeli da se avion zapalio”, navodi se u tekstu.

“Avion koji se prvobitno kretao prema zapadu kako bi izašao iz zone aerodroma i okrenuo se na desno nakon problema, te usmjerio nazad na aerodrom, srušio se. Pri tome je poginulo svih 176 putnika i članova posade”, navodi CAO, piše “Index“.

Organizacija navodi da su svjedoci požara osobe na tlu odnosno putnici u avionu koji se nalazio iznad Boeinga u trenutku početka drame. U izvještaju CAO ne specificira kakav je to bio tehnički problem.

Sinoć je objavljeno kako prve procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski avion koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh