Svijet

Klanjana dženaza ubijenom generalu Sulejmaniju

Klanjana je dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka ubijenog iranskog generala Kasema Sulejmanija (Qassem Soleimani) jutros u zoru u njegovom rodnom gradu Kermanu na jugoistoku Irana.

dženaza Kasemu Sulejmaniju- Agencije

Podsjetimo, komandant jedinice Kuds, elitnog odreda Revolucionarne garde Irana ubijen je u petak u zračnom napadu koji su američke snage izvele u neposrednoj blizini aerodroma u Bagdadu. U tom napadu ubijeni su jedan od čelnika iračke šiitske grupe Hashd el-Šabi Abu Mahdi el-Muhandis i još osam osoba.

Dženaza je bila planirana za jučer, ali je odgođena zbog gužve koja je izazvana dolaskom velikog broja Iranaca u Kerman u kojem su istaknute crvene zastave koje simbolično znače da dženaza treba sačekati osvetu.

Posmrtni ostaci Sulejmanija ukopani su netom nakon raketnih napada koje su iranske snage rano jutros izvele na američke vojne baze u Iraku, pišu svjetski mediji, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh