Svijet

Video snimak projektila koji gađaju američku bazu u Iraku

Američke zračne baze u Iraku napadnute su balističkim projektilima.

Iran-raketirao-dvije-iracke-baze-u-kojima-se-nalaze-americke-snage- Screenshot

Dvije su baze u kojima se nalaze američke trupe napadnute s više od 12 projektila, potvrdio je Pentagon. Kako se čini ukupan broj projektila ispaljenih na američke baze je najmanje desetak.

Iranska državna televizija poručila je kako je riječ o odmazdi za ubojstvo generala Kasema Sulejmanija.

Iranska agencija Fars objavila je snimku za koju tvrde prikazuje balističke rakete ispaljene na američku bazu. Tu je snimku prikazala i iranska državna televizija.

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham u vezi s napadom na američke baze u Iraku kazala je kako je predsjednik SAD-a Donald Trump obaviješten i da pomno prati situaciju.

Grisham je uputila saopćenje nakon što su se pojavile informacije o raketnim napadima Irana na američku bazu u Iraku.

“Svjesni smo vijesti o napadima na američke baze u Iraku. Predsjednik je upoznat s tim, pomno prati situaciju i u kontaktu je s timom za nacionalnu sigurnost”, rekla je Grisham.

Odmah nakon pomenutih napada u Bijeloj kući je počeo sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pored potpredsjednika Mikea Pencea i ministra vanjskih poslova Mikea Pompea, u Bijelu kuću je došao i ministar odbrane Mark Esper, javljaju američki mediji.

Penceov ured je saopćio kako je o ovom pitanju obaviješten i Kongres, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh