Svijet

“NEMA PREŽIVJELIH”: Ukrajinski avion sa 170 putnika se SRUŠIO U IRANU samo par minuta nakon polijetanja

Ukrajinski avion “Boing 737” sa oko 180 putnika i članova posade srušio se samo nekoliko minuta nakon polijetanja na aerodromu u Teheranu , javlja “Gardijan”.

Iranska nacionalna televizija izvestila je da preživelih nema.

Prethodno, na zvaničnom tviter nalogu iranskog Crvenog polumeseca objavljene su fotografije sa mesta pada aviona kojima se vide delovi izgorele letelice. Fotografije su objavljene uz izjavu predsednika te organizacije: “Sumnjam da ima preživelih”.

Istovremeno, na društvenim mrežama pojavili su se i navodni snimci letelice u plamenu.

Informacije sajta “Flightradar24” pokazuju da je let PS752 kompanije “Ukraine International Airlines” naglo nestao nakon poletanja u 6 i 12 minuta ujutru po lokalnom vremenu sa aerodroma “Imam Homeini” .

Iranski mediji su objavili da se avion koji je iz Teherana krenuo ka Kijevu srušio “zbog tehničkih problema”.

Iako je prethodno veliki deo regionalnog vazdušnog prostora očišćen je zbog iranskih raketnih udara na američke ciljeve u Iraku, za sada, čini se da pad aviona nije u vezi sa noćašnjim dešavanjima, piše britanski list.

Zelenski se vraća u Kijev

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nakon što je saznao za pad aviona, saopštio je da će skratiti svoju posetu Omanu i da se vraća za Kijev,prenosi Blic


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh