Svijet

Oglasila se kćerka ubijenog iranskog generala: Riječi koje je uputila Trumpu lede krv u žilama

Upozorila SAD da ih čekaju “crni dani”

informer

Vrhovni lider Irana, ajatolah Sejed Ali Hamnei (Seyyed Ali Khamenei) predvodio je jučer molitve na sahrani iranskog generala Kasema Sulejmanija (Qasem Soleiman), ubijenom u brutalnom američkom napadu dronom u Bagdadu, a njegova kćerka zatražila je od Hamneija osvetu za ubistvo njenog oca.

Njegova kćerka Zeinab Sulejmani pitala je:

– Ko će osvetiti mog oca, a Ali Hamnei joj je odgovorio: “Ne brini se, svi ćemo osvetiti njegovo ubistvo.”

Zeinab Sulejmani upozorila je SAD da ih čekaju “crni dani”.

– Ludi Trampe (Donald Trump, op.a), nemoj da misliš da je sve gotovo s mučeništvom mog oca – rekla je.Predsjednik Irana Hasan Rohani (Hassan Rouhani) rekao je tokom posjete Sulejmanijevoj porodici da Amerikanci “nisu svjesni kakvu su grešku napravili”.

– Osveta za njegovu krv bit će izvršena onog dana kada prljave ruke Amerikanaca zauvijek budu odsječene od regiona – rekao je on.Tramp je tokom vikenda ponovo zaprijetio Iranu napadom na 52 iranske mete ako Teheran napadne američke interese u regionu.

Sulejmani je vodio iranske vojne operacije na Bliskom istoku, a SAD su ga označile teroristom. Tramp je rekao da je Sulejmani “planirao neposredne i zlokobne napade” na američke diplomate i vojno osoblje u Iraku i u regionu, prenosi Informer


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh