Svijet

Kakav baksuz: Ostao bez 11 miliona eura na lutriji jer se nije javio na vrijeme

Dobitnik premije na novogodišnjoj lutriji u Turskoj i nije toliko sretan, s obzirom na to da se nije na vrijeme javio da preuzme nagradu, pa je dobitak poništen.

lutrija- ilustracija

Kako prenosi “Daily Sabah” dobitnik nagrade od 70 miliona turskih lira (više od 11 miliona eura) nije se prijavio prije roka koji je istekao 31. decembra 2019. godinu u 17:00 sati, pa je ček vraćen turskom Ministarstvu finansija.

Misteriozni dobitnik izazvao je veliku radoznalost javnosti u Turskoj i dospio na naslovne strane jer se nije odazivao javnim pozivima da podigne nagradu, koja je izvučena 31. decembra 2018.

Prema riječima zvaničnika turske lutrije, to je prvi put da dobitnik ne podigne premiju, a kako tvrde dobitnik više nema pravo da podigne premiju.

Premija novogodišnje lutrije u Turskoj za 2020. godinu iznosi 80 miliona turskih lira (oko 13,5 miliona eura), prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh