Svijet

Njemačka – Požar u zoološkom vrtu, izgorile životinje: Uzrok novogodišnji vatromet?

U požaru u zoološkom vrtu u zapadnoj Njemačkoj stradao je veliki broj životinja u ranim satima nove godine, saopštile su vlasti.

Požar - Ilustracija/Depo.ba

Nisu komentirali izvještaje lokalnih medija da je požar započet pirotehičkim sredstvima od novogodišnjeg vatrometa.

Krefeldski zoološki vrt u blizini nizozemske granice saopštio je da je cijela kuća s majmunima izgorila, kao i sve životinje unutra. Novinska agencija dpa, citirajući službenike, izvijestila je su uginule životinje uključivale čimpanze, orangutane i dvije gorile, kao i šišmiše i ptice.

“Zoološki vrt saopštio je kako obližnji Gorilla Garden ipak nije planuo. Gorila Kidogo i njegova porodica su živi”, zoološki vrt je napisao na svom Facebook profilu rano jutros.

“Neponovljiva tragedija pogodila nas je nešto iza ponoći. Naša kuća s majmunima izgorila je do temelja”, saopšteno je iz zoološkog vrta.

I zoološki vrt i grad saopćili su da ne znaju uzrok požara i da policija vodi istragu, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh