Svijet

Iako je bogat i moćan, Boris Johnson s djevojkom leti u ekonomskoj klasi

Novi premijer Velike Britanije Boris Johnson fotografisan je kako putuje u ekonomskoj klasi aviona, i to u društvu djevojke Carrie Symonds s kojom je krenuo na novogodišnji odmor.

No image - Haber.ba

Njihova destinacija ove godine su Karibi. Fotografiju je napravio jedan od putnika koji je letio zajedno s Johnsonom, premijerom koji se odmarao čitajući knjigu.

Njih dvoje su ekonomično sjedili u stražnjem dijelu aviona, gdje putnici često mogu osjetiti više turbulencija od onih koji sjede sprijeda. Trošak leta koštao bi 1323 funte, znatno manje nego da je premijer koristio privatni avion RAF, koji bi ga koštao oko 100.000 funti.

Johnson i Symonds odlučili su na ovaj način uštedjeti novac poreznih obveznika uoči odmora u Mustiqueu, njihovom krajnjem odredištu, gdje borave u luksuznoj vili, piše “Daily Mail”. Par koji nije fotografiran u St. Luciji stigao je u Mustique i imaju samo jedan cilj, uhvatiti malo zimskog sunca i opustiti se nakon naporne Johnsonove kampanje.

Njihova veza uvijek je bila u centru pažnje i rijetki su trenuci u kojima su viđeni zajedno tokom izbora, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh