Svijet

Rusija: NATO na Arktiku povećava borbenu gotovost i obavještajnu djelatnost

NATO aktivno povećava borbenu gotovost svojih vojnika na Arktiku, raste i obavještajna djelatnost, rekao je komandant Sjeverne flote Rusije Aleksandar Mojisejev.

Arktik - Kurir.rs

“Na Arktiku se nastavilo povećavanje inteziteta i obima djelatnosti u vezi s operativnom i borbenom pripremom oružanih snaga NATO-a, čiji je ukupan broj porastao za 17 posto. Obavještajni rad je porastao za 15 posto”, rekao je on na savjetovanju u Ministarstvu odbrane Rusije, prenosi “Sputnjik”.

Međutim, Mojisejev je rekao da je ukupna vojno-politička situacija u zoni odgovornosti flote “stabilna i pod kontrolom”.

Komandant je podsjetio da je istovremeno u Sjevernoj floti porastao intenzitet borbene gotovosti. Za godinu dana održano je 590 raznih vojnih vježbi. To je, prema riječima Mojisejeva, omogućilo da se poveća nivo obuke vojnika za više od devet posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh