Svijet

U Veneciji voda do pojasa, trg potopljen

Veneciju je pogodio novi talas poplava, samo nekoliko nedelja pošto je taj istorijski grad u Italiji zbog visokog nivoa vode pretrpeo ogromnu materijalnu štetu.

bntv1

Plima je dostigla 139 centimetara, a oko polovine grada je pod vodom.

Potencijalno kritična plima od 159 centimetara bila je predviđena za ponedeljak, ali ju je sprečio vetar sa Jadrana.”Živim ovde već 50 godina i nikad nisam video nešto slično”, rekao je Toto Bergamo Rosi, direktor kulturne fondacije “Nasledstvo Venecije”.Nivo od 100 do 120 centimetra iznad nivoa mora česta su pojava u gradu, ali svaka voda preko te granice predstavlja rizik za grad.

Sredinom novembra nivo vode je dostigao 1,87 metara, što je najviše u poslednjih pola veka.

Gradonačelnik Venecije je rekao da su oštećene kuće, prodavnice i istorijski spomenici i da se šteta procenjuje na oko milijardu eura,piše RTVBN

Potopljena Venecija

Nedjelja u Veneciji. Što reći…

Gepostet von Jutarnji am Sonntag, 17. November 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh