Svijet

Katastrofalan lančani sudar: Slupano 63 vozila, povrijeđeni se bore za život

Zbog guste magle i poledice na auto-putu na istoku Virdžinije, došlo je do lančanog sudara u kojem su učestvovala 63 vozila, a tom prilikom 35 osoba je povrijeđeno.

Lančani sudar - Screenshot

Zbog sudara, koji se odigrao u jutarnjim satima po lokalnom vremenu na oko 80 kilometara istočno od Ričmonda, auto-put je zatvoren u oba pravca.

Kako je sinoć prenio portal “nbcnews”, nesreća se dogodila nešto prije osam sati po lokalnom vremenu.

Navodi se da su neke osobe zadobile lakše povrede, ali i da ima onih koji su životno ugroženi.

Portparol regionalnog Medicinskog centra je na Twitteru objavio da je u tom centru zbrinuto 25 povrijeđenih, od kojih je jedna osoba u teškom stanju.

Policija je objavila i fotografije sudara na kojima se vide prevrnuti i smrskani automobili.

Na vozače se apeluje da budu obazrivi u vožnji, posebno na mostovima, zbog poledice i magle, piše “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh