Svijet

Deset godina čuvala muža u zamrzivaču kako bi primala njegovu penziju

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između februara i marta 2009.

Čuvala muža u zamrzivaču kako bi primala njegovu penziju - Screenshot

Američka policija vjeruje da je žena koja je čuvala suprugovo tijelo u zamrzivaču 10 godina to učinila da bi u spomenutom razdoblju mogla koristiti njegovu veteransku penziju u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice, piše “Hina”.

Glasnogovornica policije grada Tooele u saveznoj državi Utah za dpa je kazala da je žena pronađena mrtva u svom stanu 22. novembra. Susjedima je bilo neobično kada im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata pa su pozvali policiju.

Policajci su se tokom pregleda stana nemalo iznenadili kad su u zamrzivaču pronašli tijelo njenog supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između februara i marta 2009, kazala je glasnogovornica.

U ponedjeljak su istražitelji pronašli ovjereno pismo iz decembra 2008. Vjeruju da ga je napisao preminuli muškarac. U njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila primati suprugove penzije i nakon njegove smrti, a po procjeni policije sveukupna svota je iznosila oko 177.000 dolara.

Američki mediji izvijestili su da istražitelji pokušavaju utvrditi je li preminula žena sve vrijeme primala i socijalnu naknadu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh