Svijet

Grčka: Pronađena beba u kanti za smeće, uhapšena majka

Grčka policija uhapsila je jednu 25-godišnju Gruzijku nakon što je u gradu Kalamati u srijedu ujutru u kanti za smeće pronađena beba stara samo nekoliko dana.

Beba - Ilustracija / Bljesak.info

Lokalna stanovnica Vasiliki Coni oko 6.40 ujutru je otišla da baci đubre kada je čula plač iz kante za smeće. Prvo se obratila komšijama koji su joj rekli da se vjerovatno radi o mački. Na svu sreću, ipak je otišla do kante za smeće kako bi provjerila šta se događa i tada je vidjela dječaka u papirnoj kesi, piše grčki sajt “The Greek times”. Da je nije primjetila, dijete ne bi preživjelo jer je uskoro trebalo da dođe kamion za odvoženje smeća, prenosi “Srpskainfo“.

Beba je imala sreću u nesreći. Tog dana je došlo do kašnjenja prilikom prikupljanja smeća – rekao je gradonačelnik Kalamate.

Policija je vrlo brzo stigla na mjesto događaja i beba je prevezena u bolnicu, a ljekari vjeruju da će se u potpunosti oporaviti.

Zbog pokušaja ubistva uhapšena je žena za koju se vjeruje da je majka djeteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh