Svijet

Tornado odnio najmanje tri života u SAD

Vjetar je čupao krovove i obarao drveće. Najveće oluje i šteta registrovani su od juče ujutru u dijelovima Luizijane, Misisipija, Alabame i Teksasa.

Tornado u SDA-u - Tanjug/AP

Dvije osobe poginule su na sjeveru Alabame, a jedna u Luizijani kada je nekoliko tornada pogodilo jugoistok SAD, kidajući krovove zgrada, obarajući drveće i prekinuvši snadbijevanje strujom.

Najveće oluje i šteta registrovani su od juče ujutru u dijelovima Luizijane, Misisipija, Alabame i Teksasa, prenosi “Reuters”.

Najmanje 28.300 ljudi ostao je bez struje u Misisipiju, Luizijani i Alabami.

Specijalni timovi biće poslati da procijene razmjere štete, izjavio je Rič Tompson, glavni meteorolog u Nacionalnom meteorološkom centru za predviđanje oluja.

Kako se navodi, tokom dana se očekuju dodatni udari vjetra i kiša, dok se oluje kreću na jugoistok, prema Džordžiji, Floridi i obalama Sjeverne i Južne Karoline, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh