Svijet

Zapalio cigaretu pa raznio automobil

Pušenje u automobilu napravilo je veliki problem vozaču koji je prije paljenja cigarete upotrijebio sprej za osvježavanje vazduha.

Zapalio cigaretu pa raznio automobil - Twitter

Tako je izazvao eksploziju koja je potpuno uništila automobil i ugrozila njegov život.

Incident se dogodio pred očima brojnih prolaznika u veoma prometnoj ulici engleskog grada Halifaksa.

Lokalni mediji prenose kako je eksplozija uništila automobil. Stakla su popucala, a oštećenja su primjetna i na vratima, odnosno gepeku.

“Sjedio sam u obližnjem baru kada je auto eksplodirao”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Britanski Mirror prenosi da je vozač, na svu sreću, iz automobila izašao s manjim povredama.

U izvještaju policije navodi se kako je vozač najprije osvježivačem vazduha poprskao unutrašnjost automobila, a potom zapalio cigaretu koja je izazvala eksploziju boce.

Ubrzo je s manjim povredama napustio vozilo, a pomoć mu je ukazana na mjestu nesreće. Ulica u kojoj se dogodio incident bila je blokirana zbog uviđaja.

Automobil je doslovno eksplodirao ispred mog stana. Cijela se zgrada zatresla, a prozori su podrhtavali“, opisao je eksploziju jedan stanovnik Halifaksa.

Britanska policija je poslije ovog događaja upozorila vozače o mogućim opasnostima upotrebe osvježivača vazhuha, odnosno hemijske reakcije koja se događa kada aerosoli iz spreja dođu u kontakt s otvorenim plamenom, pieš “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh