Svijet

Skupština u Gruziji prekinula rad zbog NEPRIJATNOG MIRISA

U Gruziji je danas Parlament suspendovao rad na četiri sata nakon što je u njemu poprskana supstanca neprijatnog mirisa

Policija je otvorila istragu, niko nije ozbiljno povrijeđen, a predsjednik parlamenta Arčil Talakvadze rekao je da se radi o “hemijskom napadu”.

Jedan učesnik građanskog protestnog pokreta je naveo da je prokrijumčario antiseptičku tečnost, koju koriste veterinari, kako bi poremetio rad parlamenta uoči glasanja o imenovanju sudija Vrhovnog suda, koje opozicija odbacuje kao provladine sudije.

“Želeli smo da pokažemo da naš parlament smrdi”, rekao je Nodar Rukhadze, lider pokreta “Šejm” (Sramota), koji sarađuje sa demonstrantima, a koji se zalažu za prelazak na proporcionalni izborni sistem, prenosi blic.

Promena sistema zakazana je za 2024, ali opozicija traži da se ona uvede ranije, prenosi Rojters.

Pojedinim poslanicima je pozlilo posle udisanja supstance, a na lice mesta pozvani su policija i forenzičari.

Parlament je kasnije odobrio 14 od 20 kandidata za sudije Vrhovnog suda.

Inače, u poslednjih mesec dana policija je zadržala 16 osoba u pritvoru, a reč je osobama koje su protestovale ispred zgrade parlamenta i uzvikivale “Sramota” i “Robovi” dok su poslanici automobilima pristizali u skupštinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh