Svijet

Bosanac pucao u njemačkog specijalca, kojeg je spasio zaštitni prsluk

Prava drama odvijala se u srijedu ujutro u njemačkom Gladbeku, kada je specijalna jedinica policije pozvana da intervenira u stanu Veska B., 51-godišnjeg državljanina BiH.

Policija na mjestu pucnjave- Funke

Kada su policajci ušli u stan, državljanin BiH uzeo je pištolj, zapucao i jednog specijalca pogodio u grudni koš. Srećom, zaštitni prsluk spasio je život policajcu.

– Kolega je lakše ozlijeđen, primljen je u bolnicu – rekao je portparol policije.

Prema informacijama “Bilda”, policijski službenik pretrpio je samo modrice. Policajci su potom bez upotrebe vatrenog oružja uspjeli svladati Veska B. i staviti mu lisice na ruke.

– Uhapšeni je već prijavljivan zbog oružanih prijetnji, što je bio razlog da pošaljemo specijalnu jedinicu policije – rekao je portparol.

Kada je policija u šest ujutro spustila prozor u stanu Veska B., osumnjičeni je odmah uzeo pištolj. Vesko i njegova porodica već četiri godine žive u naselju Elinghorst, a komšije kažu da su u njihovom stanu često morali intervenirati policija i socijalna služba. Optuženog državljanina BiH sada očekuje prijava za pokušaj ubistva, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh