Svijet

Ledenjaci na Novom Zelandu postali crvenkasti zbog požara u Australiji

Jedna od najupečatljivijih posljedica velikog broja požara koji još uvijek haraju Australijom jeste to što su neki od poznatih ledenjaka u Novom Zelandu poprimili crvenkasto-ružičastu boju.

Ledenjaci na Novom Zelandu- CNN

Fotografkinja i blogerica Liz Karlson (Carlson) letjela je 28. novembra helikopterom iznad nacionalnog parka Maunt Aspiring koji se nalazi na Južnom otoku Novog Zelanda.

– Kada smo došli blizu ledenjaka Kičener, shvatila sam koliko je crven. To me šokiralo, nikada nisam vidjela ništa slično -rekla je Carlson za CNN, prenosi “Avaz“.

Australija posljednjih mjeseci proživljava jednu od svojih najgorih sezona velikih požara. Danas je u njoj zabilježeno njih 117, a 60 ih još uvijek nije dovedeno pod kontrolu ili ugašeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh