Svijet

Srednjoškolac slavio sa prijateljima, a onda iz čistog mira skočio sa terase poznatog hotela

Srednjoškolac Čarli Skot (18) iz pregrađa Melburna, skočio je sa balkona hotela “Hilton” na Gould Koustu u australijskoj državi Kvinslend.

Charlie Scott - Facebook

Tinejdžer je, vjeruje se, sa prijateljima iz srednje škole “Parade College” proslavljao raspust koji je u Australiji poznat kao “schoolies”.

U pitanju je sedmodnevni raspust za maturante u Australiji (poznat i kao “sedmica napuštanja”) koji je posljednjih godina na lošem glasu zbog brojnih incidenata i nepristojnog ponašanja učenika tokom zabava koje se tada održavaju, piše “Srbija danas“.

U medijiskim izveštajima navodi se da je Skot uoči schoolies-a objavio “seriju zabrinjavajućih objava na društvenim mrežama”. Iako nije potvrđeno da je samoubistvo u pitanju, mediji naglašavaju da trenutno niko nije pod istragom u vezi sa smrću tinejdžera.

Jedan prestravljeni svjedok opisao je kako je čuo “glasan prasak” tokom ranih jutarnjih sati 26. novembra kada se tragedija dogodila.

– Bio sam u ulici pored i čekao taksi kada sam čuo glasan prasak. Mislio sam da je neko nešto bacio sa balkona, ali tada sam čuo glasan vrisak – rekao je Džonson Mur za “Dejli star”.

Dok je došao do ulice u kojoj se hotel nalazi, policija je već bila na licu mjesta, kao i forenzičari, a prilaz prolaznicima je bio zabranjen.

– Jedna djevojka je vrištala: “Mogla sam da mu pomognem, a sada je mrtav, mrtav je!” – kaže on.

Na mjestu tragedije brojni građani ostavljaju cvijeće i pale svijeće, a od Skota se prijatelji opraštaju na društevnim mrežama kao od “jednog od najboljih momaka koje ćete ikad sresti”.

– RIP Čarli Skot. Ljubazan, marljiv, uvijek nasmijan. Nedostajaćeš nam brate – napisao je jedan prijatelj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh