Svijet

Prikupljeni dokazi za opoziv Trumpa – “neprimjerno ponašanje”

Istragom o opozivu Donalda Trumpa prikupljeno je mnogo dokaza o “neprimjerenom ponašanju” američkog republikanskog predsjednika, navodi se u zvaničnom izvještaju.

Donald Trump - B92.net

“Istraga o opozivu pokazala je da se Trump, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, miješao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje” za predsedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobijedi”, navodi se u današnjem izveštaju Obavještajnog odbora Predstavničkog doma Kongresa u kojem većinu imaju demokrate.

“Predsjednik je uslovio poziv za Bijelu kuću kao i vojnu pomoć Ukrajini ako se zauzvrat najavi istraga njemu povoljna za (predizbornu) kampanju”, a ometao je sam tok istrage, navodi se u izvještaju, prenosi “Beta”.

Bijela kuća je odmah večeras reagovala navodeći da je istraga “prevara” i da nema nikakvih dokaza protiv Trumpa.

“Izvještaj samo svjedoči o frustraciji” demokrata i izgleda kao bijes nekog sitnog blogera koji pokušava da dokaže nešto što očigledno ne postoji”, izjavila je portparolka Bijele kuće Stephanie Grisham.

Trump se nalazi u Velikoj Britaniji na dvodnevnom samitu NATO-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh