Svijet

Izgubio je dvije kćerke, žena mu je nestala: “Volio bih da sam ostao sa njima”

Broj žrtava zemljotresa koji je pogodio Albaniju porastao je na 39, pišu danas albanski mediji, pozivajući se na izjave nadležnih organa u zemlji.

Žrtve zemljotresa u Albaniji - televisa.com

Ministrica zdravlja Ogerta Manastirliu izjavila je juče da je poginulo 32 ljudi, da da je 658 njih povrijeđeno.

Prema navodima albanskog “Dnevnog lista”, 45 ljudi je spašeno ispod ruševina, a potraga za preživjelima se nastavlja, prenio je TASS.

Rodbina i prijatelji sa druge strane očajnički čekaju vijesti o svojim najbližima nadajući se da oni neće biti na tom spisku, prenosi “Tanjug”.

Jedan od njih je policajac Ajet Peci, čije su dvije maloljetne kćerke stradale kada se srušila zgrada u Draču kojoj su živjeli. Njegova supruga i dalje se vodi kao nestala.

“Kako da živim sad? Ne znam čime sam ovo zaslužio. Volio bih da sam ostao sa njima”, rekao je kroz suze Peci lokalnim medjima.

Zemljotres Zemljotres jačine 6,4 stepena Richterove skale pogodio je područje Drača u Albaniji u utorak, 26. novembra. Epicentar potresa bio je u području Drača, na deset kilometara dubine.

Zemljotres se osjetio i u Srbiji, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj, kao i u pojedinim pokrajinama na jugu Italije.

Nakon ovog snažnog zemljotresa kod Drača dogodila se serija manjih potresa u Albaniji, kao i u BiH, a juče je zemljotres jačine 6,1 stepen Richterove skale pogodio oblast Krita u Grčkoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh