Svijet

Dolaze ekstremne vremenske prilike- preko dva metra snijega, a Jadranom će zapuhati razorni vjetrovi

Cijela Evropa će se narednih dana suočiti sa ekstremnim vremenskim prilikama, a crveni meteoalarmi su već izdati u Francuskoj i Italiji zbog razorne oluje koja je ‘protutnjala’ kontinentom, piše “BBC Weather”.

No image - Haber.ba

Olujno vrijeme će se širiti na istok preko Sredozemlja tokom sljedećih nekoliko dana, prenosi “Buka“.

To je sve zbog niskog tlaka na istoku Francuske. On stvara bujnu kišu širom Italije i južne Francuske. U nedjelju uporne kiše donijet će rizik od poplave u Italiji i obilnih snježnih padalina u Alpama. Napadat će preko dva metra snijega u pojedinim dijelovima ovog planinskog masiva, a jaki vjetrovi puhat će kroz Jadran“, kaže “BBC-jev” meteorolog.

Na sjeveru Evrope, u Skandinaviji očekuje se hladno vrijeme i više snijega.

Velike snježne padavina povećavaju i rizik od lavina, a prognoze kažu da će Italija i Francuska vidjeti “ekstremnu količinu snijega za samo 36 sati“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh