Svijet

Francuska aristokratija prodaje dedovinu: Traže kupce za 1.500 zamkova

Gotovo hiljadu i po dvoraca moglo bi se naći u prodaji širom Francuske, objavio je list “Figaro” pozivajući se na specijalizovane trgovce nekretninama.

Dvorac - Depositphotos/chaoss

Nekad su se dvorci aristokratskih porodica prenosili s generacije na generaciju, ali moderni vlasnici se svojih imanja rješavaju mnogo prije.

Vrijeme zadržavanja vlasništva dvorca spustilo se na osam godina u prosjeku“, kaže Olivije de Lorgeri, čelnik udruženja vlasnika.

Ono što bi moglo da obeshrabri potencijalne kupce jesu veliki troškovi održavanja dvoraca, od njihovih kamenih podruma do bajkovitih tornjeva, piše “Index“.

Figaro dodaje da vjerovatno neće biti problem pronaći kupce za skupe dvorce oko Pariza, ali da bi to mogao biti problem za izolovane ruralne zamkove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh