Svijet

Snažno nevrijeme u Grčkoj, bujice nose sve pred sobom

Snažno nevrijeme pogodilo je sjever Grčke, najgore su prošli Tasos, Halkidiki i Kavala, a u pojedinim mjestima proglašeno je vanredno stanje.

Nevrijeme u Grčkoj - Nezavisne.com

Veoma jaka kiša na Halkidikiju prouzrokovala je probleme, jer su bujice i rijeke opasno porasle, dok su se klizišta pojavila na mnogim dijelovima putne mreže, piše “Srna”.

Vatrogasna jedinica intervenisala je u više navrata. Iz civilne zaštite kažu da je situacija trenutno teška, ali pod kontrolom.

Posebno je kritično u mjestu Olimpijada na Halkidikiju i selu Panagija na Tasosu, gdje bujice nose sve pred sobom, uključujući i automobile.

Obilne kiše stvorile su probleme lokalnom stanovništu, rijeke su se izlile, u mnogim dijelovima blokirale saobraćaj i stvorile klizišta.

U oblasti Mesinija na jugu Peloponeza, zabilježene su dvije pijavice.

Naredbom grčkog premijera Konstantina Micotakisa, članovi vlade na čelu sa ministrom nacionalne odbrane Nikosom Panagiotopulosom i zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Teodoros Lebanios danas će obići područja pogođena poplavama, prenosi “Katimerini”.

 


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh