Svijet

Pedofil silovao i ubio djevojčicu (5), a onda je uslijedila brutalna osveta majke

Veronik Makvena optužena je da je pokušala da ubije čoveka koji je silovao i ubio njenu kćerku Šantel (5) tako što mu je odsjekla penis.

Djevojčica Šantel - Twitter

Na optuženičkoj klupi našla se i njena rođaka i jedan porodični prijatelj. Kako prenosi “Dejli mejl”, majka nesretne djevojčice je sa sestrom otišla je u prodavnicu, a kada se vratila, nje nije bilo nigdje, piše “Informer“.

Tražili su je ceijlu noć, ali nije bilo uspjeha. Tek sljedećeg dana, njeno krvavo tijelo nađeno je u javnom toaletu i počela je policijska istraga.

Jedan mladić star oko 20 godina odveden je na DNK testiranje, ali je policija rekla kako ne može ga uhapsi dok ne stignu rezultati. Mjesec dana kasnije, Makvena, njena rodica i prijateljica sreli su se sa osumnjičenim i optužili ga za smrt djevojčice.

Tokom svađe, one su ga napale i odsjekle mu penis. Odmah je odveden u bolnicu, a Makvena je uhapšena i provela je dvije sedmice u zatvoru dok nisu skupljene pare za kauciju. Cijeli slučaj privukao je mnogo pažnje, a očajnoj majci je nastavljeno suđenje.

– Kada su našli tijelo moje kćerke, srce mi je puklo, bila sam slomljena. Moja kćerka je otišla. Dok smo je tražili te noći, ona je ležala u tom hladnomo toaletu. I dalje sam slomljena – rekla je majka.

Sljedeće ročište zakazano je za februar, kako bi se pribavilo još dokaza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh