Svijet

Stravičan video: Prolaznik ubio beskućnika jer mu se obratila na ulici

Beskućnica iz Rio de Janeira je ubijena vatrenim oružjem nekoliko trenutaka nakon što je od prolaznika zatražila 25 centi kako bi kupila hljeb.

No image - Haber.ba

Nadzorna kamera je snimila trenutak u kojem je Zilda Henrique dos Santos Leandro (31) u subotu ujutro šetala niz ulicu, nastojeći privući pažnju Aderbala Ramos de Castra. On je nastavio hodati, ignorirajući je, sve dok mu se ona nije obratila.

Snimak zatim prikazuje Dos Santos Leandro kako okreće leđa muškarcu, dok on vadi pištolj i puca u nju. Ubica je zatim pobjegao, dok su prolaznici pritrčali ranjenoj ženi, nastojeći joj pomoći. Odvezena je u lokalnu bolnicu, gdje su proglasili smrt.

De Castro je u međuvremenu uhapšen i određen mu je pritvor. Njegov advokat je za brazilski G1 kazao kako je njegov klijent krenuo da otvori svoj restoran, te da je mislio kako ga Dos Santos Leandro namjerava opljačkati.

Žrtvina sestra, koja zbog straha nije željela otkriti svoj identitet, kazala je da je njena porodica “shrvana”. Ispričala je da je njena sestra, iako je imala kuću, željela živjeti na ulici, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh