Svijet

Policija spasila djevojčicu iz ruku otmičara

Policajci iz Teksasa spasili su djevojčicu koja je oteta prije nekoliko mjeseci. Oni su provalili kroz vrata hotelske sobe i spasila osmogodišnjakinju koja je bila sakrivena u korpi za veš. Kamera, koja je bila zakačena na tijelu jednog policajca, sve je snimila, a snimak spašavanja su objavili zvaničnici policije.

policajac spasio djevojčicu- Agencije

Na snimku se vide policajci kako lupaju na vrata, a onda ulaze u sobu i govore otmičaru Majklu Vebu (51) da podigne ruke uzrak. Kada su otmičaru stavili lisice, pronašli su skrivenu djevojčicu. Naime, osmogodišnjakinja je oteta s ulice 18. maja dok je hodala s majkom usred bijela dana, piše “Avaz“.

Otmičar je potom djevojčicu odveo do parkinga jedne crkve, gdje ju je zlostavljao, a onda ju je odveo u hotel. Vlasti su objavile fotografiju automobila otmičara, a neko je pozvao policiju kada je vozilo vidio na parkingu ispred hotela. Veb je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Odmah je priznao zločin, a poroti je bilo potrebno 15 minuta kako bi donijeli presudu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh