Svijet

Izrezbarene u stijeni: Nestvarne stepenice koje vode do Đavoljeg kotla

Najveća atrakcija svakako su stepenice isklesane u stijeni u podnožju vodopada koje izgledaju kao da su izašle iz kakve bajke braće Grimm…

Vodopad Đavolji kotlić - Punkufer.dnevnik.hr

Pailón del Diablo ili Đavolji kotlić redovito se nalazi na popisima nekih od najljepših mjesta u Ekvadoru, ali i cijelom svijetu. Riječ je o vodopadu na rijeci Pastaza u ekvadorskoj kišnoj šumi koji se nalazi u selu Rio Verde, a od najbližeg grada – Banosa udaljen je dvadesetak kilometara.

Iako se Đavolji kotlić izdiže na tek 80 metara visine, zbog velike količine vode koje se slijevaju s vrha činit će vam mnogo viši i moćniji. Mnoge ljubitelji boravka u prirodi privlači ne samo njegova spektakularna ljepota već i to što se nalazi na zabačenom mjestu “usred ničega”.

Da biste došli do vodopada, postoje dvije rute i obje se isplati istražiti za cijenu od svega nekoliko dolara. Najveća atrakcija svakako su stepenice isklesane u stijeni u podnožju vodopada koje izgledaju kao da su izašle iz kakve bajke braće Grimm. Imajte na umu da su stepenice uvijek vlažne te da se lako po njima poskliznuti ako ne pazite.

Kako izgleda taj ekvadorski vodopad, pogledajte u u videu kanala Photographer and Traveller na YouTubeu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh