Svijet

Isplivao snimak sa ispitivanja dečka koji je zadavio djevojku tokom odnosa

Ubistvo britanske studentkinje Grejs Milan, koju je na Novom Zelandu tokom se*sualnog odnosa zadavio dečko koga je upoznala na Tinderu, zaprepastio je svijet.

snimka sa ispitivanja- Screenshot

Ona je najprije proglašena nestalom u Oklandu prošle godine, a kasnije je pronađena mrtva. Njeno tijelo je bilo nagurano u kofer koji je zatim zakopan u grmlju izvan grada.

Suđenje za ovo šokantno ubistvo je u toku u Oklandu, a na optuženičkoj klupi našao se neimenovani 26-godišnji muškarac. Tužilac tvrdi da je optuženi namjerno ubio Britanku u toku se*sa, a ubrzo potom otišao na sastanak sa drugom djevojkom.

U javnost je isplivao snimak na kome se vidi kako istražioci ispituju osumnjičenog šta se dešavalo tokom njegovog susreta sa Grejs.

Poroti su prikazani i snimci bezbjednosnih kamera i policijske fotografije sa mjesta zločina.

Na suđenju je govorio i patolog Sajmon Stejbels koji je grafički opisao kako su izgledali posljednji trenuci Grejsinog života.

Opisujući uzrok smrti kao “pritisak na vrat”, patolog je rekao da je davljenje traalo najmanje pet minuta.

“Ne možete ubiti nekoga blagim dodirom. Potrebna je velika sila. Davljenje rukama tokom odnosa je, iz mog iskustva, retko, makar na Novom Zelandu. Nisam čuo za takav slučaj”, objasnio je.

Prema patologovim riječima, rane na Grejsinim rukama i grudima govore da je bila prisilno prikovana za krevet ili pod.

Majka žrtve je neutješno plakala u sudnici dok je slušala o povredama svoje kćerke.

Advokati odbrane tvrde da je smrt nastupila slučajno tokom “dobrovoljnog se*sa” nakon što je Grejs zamolila optuženog da joj stegne vrat.

Porota je na suđenju vidjela i snimke sa bezbjednosnih kamera na kojima su Grejs i optuženi snimljeni kako zagrljeni šetaju Oklandom, posjećuju barove i kazino.

Poslije noći u baru, kamere su ih snimile kako dolaze u hotel “CityLife”, gdje živi osumnjičeni. Grejs je tada viđena u lobiju hotela sa svojim navodnim ubicom prije nego što se uputila u sobu 308 – a to je posljednji put da je viđena živa.

Poroti je prikazan i novi jezivi snimak na kome se vidi kako osumnjičeni nonšalantno u hotelski lift unosi kofer sa Grejsinim golim tijelom, a zatim ga stavlja u gepek iznajmljenog automobila i, pretpostavlja se, nosi do mjesta gdje će ga zakopati, prenosi “Blic“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh