Svijet

Napad u srednjoj školi u Californiji, povrijeđeno najmanje sedam osoba

Najmanje sedam osoba povrijeđeno je u pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi Saugus u Santa Clari (California). Veliki broj sigurnosnih agencija okružilo je područje i traga za napadačem.

No image - Haber.ba

Kako piše KTLA, kampus je zatvoren, a na lokaciji su i ekipe Hitne pomoći te vatrogasci. Stepen povreda nije saopćen, a najmanje jedna osoba je povrijeđena u predjelu abdomena.

Napadač je opisan kao azijski čovjek koji je na sebi imao crnu odjeću.

Prema snimcima iz zraka koje je emitovala televizijska kuća NBC Los Angeles, oko 2.300 učenika s rukama podignutim u zrak evakuirani.

Dvije škole su zatvorene zbog potrage za napadačem. Policija je savjetovala građane Santa Clare da izbjegavaju ovo područje, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh