Svijet

Zastrašujući snimci iz vazduha: 70 posto Venecije potopljeno, pala rekordna kiša

Venecija je i dalje poplavljena jer su rekordne padavine pogodile grad. Oko 70 posto teritorije je potopljeno, a nivo vode je dostigao 187 centimetara, što se nije dogodilo od 1966. godine.

Poplave u Veneciji - Screenshot

Snimci iz vazduha pokazuju kolike su razmjere poplava. Kanali po kojima je Venecija prepoznatljiva su se pretvorili u rijeke, a u mnoge objekte je prodrla voda.

Uprkos svemu, turisti i dalje u velikom broju obilaze Trg Svetog Marka i druge značajne dijelove grada.

Šteta od poplava koje su pogodile Veneciju najvjerovatnije će dostići nekoliko stotina miliona eura – saopštio je gradonačelnik Luiđi Brunjaro.

Bazilika Svetog Marka je pretrpjela ozbiljnu štetu, kao i čitav grad.

Veneciju je pogodio drugi najveći talas plime u historiji, a poplave su odnijele i jednu žrtvu. 70-godišnji muškarac je izgubio život od strujnog udara kada je pokušao da uključi pumpu u svojoj poplavljenoj kući, piše “Tanjug”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh