Svijet

Dramatično: Pogledajte kako rakete sijevaju Tel Avivom

Palestinski Islamski džihad objavio je danas da se priprema za rat s Izraelom nakon što je u izraelskom udaru iz zraka jutros pred zoru ubijen jedan njen komandir na sjeveru pojasa Gaze.

bombardovanje Izrael- Agencije

– Mi idemo u rat. Netanjahu je prešao sve crvene linije ubistvom komandira Brigada el-Kuds Bahe Abu el-Ate. Odgovorit ćemo silovito – izjavio je generalni sekretar Islamskog džihada Zijad el-Nakhala za arapske medije.

Palestinske militantne grupe ispalile su rakete na Izrael iz pojasa Gaze. Projektile je presreo izraelski proturaketni sistem Željezna kupola.

U međuvremenu, ispaljeno je više od 50 raketa, informacije govore da je dvoje poginulih.

Mediji izvještavaju da su građani u panici, a objavljeni su i snimci dok ljudi panično bježe iz metroa, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh