Svijet

Paketi kokaina isplivali na obalu, do sada pronađeno 760 kilograma droge

Francuska policija istražuje kako su paketi kokaina i drugih droga isplivali na Atlantsku obalu kod Rena, a građane je upozorila da ne diraju pakete.

Kokain - Radioask.co.ba

Kokain u paketima je veoma čist i time i opasan, navela je kancelarija tužioca u Renu i pozvala građane da čim primjete neki takav paket pozovu policiju, prenosi britanski Gardijan.

Sumnjivi paketi pronalaze se na svim plažama od Loar-Atlantik departmana do Landa, što je oko 500 kilometara razdaljine – navodi se u saopćenju i dodaje da je samo na jednoj plaži u nedjelju pronađeno 14 kilograma ove droge.
Ukupno je na plažama pronađeno 760 kilograma droge, koja je isplivala na obalu u plastičnim crnim kesama, vrijednosti 60 miliona eura.

Kako se pretpostavlja, paketi su najvjerovatnije napravljeni u Južnoj Americi.

To je veoma čist proizvod koji u ovom obliku ne smije da se konzumira zbog velike vjerovatnoće da dođe do predoziranja – rekao je tužilac za lokalnu francusku televiziju.

Za sada policija provjerava da li je neki brod pogodila oluja, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh