Svijet

Ugledni historičar opsjednut Napoleonom ubio svoju djevojku

Ugledni historičar iz Rusije Oleg Sokolov (63) ubio je svoju 24-godišnju djevojku, a onda je upao u rijeku dok je pijan pokušavao da se riješi dijelova njenog tijela.

Oleg Sokolov - Screenshot

Poznati stručnjak za Napoleona, koji je odlikovan francuskom medaljom Legije časti, priznao je ubistvo Anastasije Ješčenko nakon što je pronađen s ruksakom u kojem su se nalazile ženske ruke.

Kako prenosi “BBC”, Sokolov je policiji rekao da je ubio svoju djevojku nakon svađe, zatim joj je odsjekao glavu, ruke i noge. Planirao je da se riješi tijela, a da onda javno izvrši samoubistvo, obučen kao Napoleon.

Njegov advokat naveo je da je priznao krivicu i da se kaje.

Sokolov je, inače, napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i bio je angažovan kao savjetnik na nekoliko filmova, a njegova djevojka mu je pomagala u radu i bila koautorka nekoliko djela. Oboje su proučavali francusku historiju i voljeli da se oblače u kostime, a naročito Sokolov, koji se oblačio kao Napoleon.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh