Svijet

Odlučili su da umru zajedno poslije 60 godina braka: Mejvis je preživjela, ali je ostala sama i sa optužnicom za ubistvo

Denis (81) i Mejvis Eklston (80) bili su u braku 60 godina, a jedina želja im je bila da umru zajedno. Denisov rak bio je u terminalnoj fazi, a par je u testamentu koji je ostavio za porodicu napisao da su odlučili da prekinu svoje živote zbog “lošeg zdravlja, zlostavljanja i svađa sa komšijama”.

Zaljubljeni - Espreso.rs

Odlučili su zajedno da popiju koktel lijekova, nakon čega je on preminuo. Međutim, ljekari su uspjeli da spase Mejvis, a čim se oporavila – optužena je za ubistvo svog supruga.

Njena kćerka Džoj Muns, uspjela je da se izbori za majčinu slobodu na suđenju koje je trajalo dvije nedjelje. Izrevoltirana cijelom situacijom, ona je podjelila na Fejsbuku posljednju fotografiju njenih roditelja, dok su ležali jedno pored drugog u bolničkim krevetima.

“Da li vam moja 80-godišnja majka izgleda kao ubica? Ova fotografija mi slama srce, ali sam odlučila da je objavim kako bih podigla svijest o patnji koje porodice prolaze gledajući svoje najbliže u mukama.

Mama je optužena za ubistvo zato što je željela da se ubije zajedno sa svojim mužem koji je bio na samrti u strašnim bolovima. Zbog toga je bila u zatvoru 30 sati i prošla je suđenje. Na sreću, sudija je bio razuman čovjek i oslobodio ju je optužbi”, napisala je Džoj.

Porodica tvrdi da je policija maltretirala Mejvis u zatvoru, a njen sin Kevin kaže da mu je načelnik rekao kako će od njegove mame “napraviti primjer”.

Mejvis je na sudu rekla da je na dan kad su popili smrtonosni koktel njen suprug zbog bolova “jaukao kao ranjena životinja” i da su se onda dogovorili da će sve završiti.

“Molio me da mu pomognem da umre i dao mi je tačna uputstva kako da to uradim. Rekla sam mu da ako je stvarno odlučio da tako ode, idem i ja s njim. Moj život je ništa bez njega i uopšte me nije bilo briga da li ću i dalje živjeti. Da me Denis danas opet isto zamoli, sve bih isto uradila. Željela sam da budem sa svojim suprugom”, ispričala je, prenosi “Kurir“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh