Svijet

Vladimir Putin razriješio službe više od 10 generala

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o otpuštanju iz službe više od 10 generala iz Ruskog istražnog komiteta, kao i iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije.

Vladimir Putin - Nezavisne.com

Kako je prenijela agencija “Tass”, u dekretu se navodi da je među otpuštenim generalima policijski general-major Aleksander Meljnikov, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova, koji se nalazi u predistražnom pritvoru zbog optužbi za korupciju, pišu “Nezavisne“.

Predsjednik je dekretom otpustio šest generala iz Ministarstva za vanredne situacije, četiri iz Ministarstva unutrašnjih poslova i jednog generala iz Istražnog komiteta, dodaje ruska agencija, bez preciziranja šta je razlog njihovog “razrješenja”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh