Svijet

Ispovijest tinejdžerke koju je otac monstrum silovao četiri puta dnevno i s kojim je dobila dijete

Šenon Klifton (Shannon Clifton), 19-godišnjakinja iz engleskog Derbija, nakon svega što je preživjela, užasnuta je novom informacijom koja je stigla.

Shannon Clifton - Derbyshire Live

Njen mučitelj dobio je smanjenje kazne zatvora od pet godina. Ona je preživjela bolesno se*sualno zlostavljanje oca monstruma, već od šeste godine života. Sve je trajalo skoro osam godina, a silovana je nekad i četiri puta dnevno, prenosi “Derbyshire Live”.

U dobi od 13 godina Šenon je rodila njegovo dijete, koje je potom usvojeno, a ona danas kaže da u budućnosti želi imati kontakt s djetetom.

Kazna zatvora

Binmen Klifton (Binman Clifton) osuđen je na 15 godina zatvora, ali Šenon je saznala da mu je kazna smanjena na deset godina. Šenon sada živi normalnim životom i kaže da želi pobjeći iz Derbija prije nego što čudovište bude pušteno iz zatvora.

Kao djevojčica, u dobi od pet godina, otišla je živjeti s ocem kada su se roditelji rastali.

– U početku je bio lijep život, ali počeo je sa zlostavljanjem. Vratila bih se kući iz škole i on me počeo udarati. Na kraju sam se navikla na to. Kasnije je postalo se*sualno. Kada sama bila mlađa, bilo je samo jednom ili dva puta, tu i tamo, ali tada je počelo svaki dan, a zatim i nekoliko puta dnevno. Shvatila sam šta je se*s tek kada sam imala devet godina i učili smo o tome u školi – rekla je Šenon.

Kaže da je od učiteljice na času čula da ih niko ne smije dirati po određenim mjestima i bila je šokirana jer je shvatila da to njoj radi njen otac. Šenon je ispričala da ju je otac tretirao kao svoju ženu. Redovno ju je molio da očisti kuću i pripremi mu večeru od devete godine. Kada je imala 11 godina, primijetila je da joj se tijelo počinje mijenjati i shvatila je da je trudna.

– Jedno vrijeme nisam mu rekla. Ali, kad sam mu konačno rekla, pretukao me. Bilo je zaista zbunjujuće. Bila sam dijete koje nosi dijete – naglasila je.

Tada je izgubila dijete, ali je ostala trudna ponovo 2012. godine. Opet je imala pobačaj.

Znao obećati

Ona se u to vrijeme požalila učiteljici i socijalnom radniku da joj je otac slomio nos.

– Odveli su me na jednu noć, a onda su me slijedećeg dana vratili njemu. Nisu ništa učinili oko toga, pa sam pomislila da nema smisla ljudima ništa govoriti. Bila sam previše uplašena – priča Šenon.

Ona je svjedočila da je bila izložena silovanju i van kuće, u jednom trenutku pokušala se i suprotstaviti, čak je otac monstrum znao obećati da se to više neće događati, ali se ponavljalo, a ona se, jednostavno, predala i mislila je da to nikad neće proći.

Treća trudnoća stigla je 2013. godine, zlostavljanje nije prestajalo, a nastavnici su primijetili sedmicu prije nego što se porodila. Sve je prijavljeno policiji. Binmen je pobjegao, a kasnije je uhvaćen i osuđen.

– Iako je radio sve što je radio, on je bio jedina osoba s kojom sam odrastala. Bio je sve što sam imala, ali oduzeo mi je djetinjstvo. Sada se bojim da me opet ne povrijedi kada izađe – naglasila je Šenon.

Ona je danas student forenzičke psihologije i planira do kraja godine objaviti knjigu “Čudovište koje sam voljela”. Uskoro se želi odseliti u inozemstvo, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh