Svijet

Ubio ljubavnicu nakon što ga je ostavila njena majka

Džejson Farel (49) proglašen je krivim za ubistvo svoje mlade ljubavnice Semi-Li Lodvig (22) nakon što ga je ostavila njena majka.

Farel ispred kuće u kojoj je počinio zločin- Screenshot

Farel je prvobitno bio u dugogodišnjoj vezi s majkom žrtve Sarom Lodvig. Nakon što su prekinuli, započeo je aferu s njenom kćerkom, koju je poznavao još otkad je bila školarka.

Ali ljubomornom Farelu nije sjelo to što je majka njegove ljubavnice imala novu vezu te je u Svonsiju u Južnom Velsu prvo napao novog majčinog ljubavnika, a zatim iskalio svoj bijes na Semi-Li, piše “The Sun”.

Prvo ju je zavezao, a zatim izbo nožem i ubio. Nakon toga je napisao priznanje za policiju. U bolnici je policijskim službenicima rekao kako je poznavao Semi-Li cijeli njen život i da nije zaslužila ovakvu smrt.

Tužilac Majkl Džons rekao je da je Farel brutalno, nemilosrdno i više puta izbo nožem Semi-Li u svom stanu u podrumu.

Kada su policija i bolničari 23. aprila ušli u njegov stan, pronašli su pod pokrivačem krvavo tijelo Semi-Li. Pored kreveta je bio krvav kuhinjski nož.

Sudija Džastis Luis rekao je Farelu da će u petak biti osuđen na doživotni zatvor, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh