Svijet

Muž joj je prebacivao zbog boje kože, nije mogla da izdrži ponižavanje, pa presudila sebi

Jedna žena (21) u Indiji navodno je izvršila samoubistvo jer joj je muž stalno prebacivao zbog tamnog tena, saopštila je policija.

Indija - Srpskainfo.com

Policija u Radžastanu pokrenula je slučaj protiv ženinog muža, a nakon što je otac žene prijavio policiji da je on odgovoran za njeno samoubistvo, jer ju je stalno ponižavao zbog boje kože, prenosi “BBC”.

Za sada suprug nije uhapšen.

Ovo nije prvi slučaj da u Indiji neka žena izvrši samoubistvo zbog boje kože, jer mnogi Indijci smatraju da je svjetliji ten bolji od tamnijeg.

Jedna žena je 2014. godine izvršila samoubistvo jer joj se muž stalno smijao zbog boje kože, a prošle godine 14-godišnja učenica se ubila jer su joj se vršnjaci iz razreda rugali i nazivali je ružnom jer je ‘tamna’.

Kako se navodi, svi ovi incidenti ukazuju koliko je opasna opsjednutost Indijaca bojom kože.

Djevojke sa tamnijom bojom kože najčešće su odmalena izložene ruganju u školi, na igralištu, čak i kod kuće i među rođacima koji imaju svjetliju put, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh