Svijet

Avion pao na predgrađe New Yorka: Gori više kuća; ljudi traže spas zarobljeni u podrumima

Mali avion srušio se i eksplodirao danas u stambenoj četvrti u njujorškom predgrađu New Jersey, kada su se zapalile dvije kuće, a stanje pilota je nepoznato.

Požar - Screenshot

Dvomotorna cesna 414 srušila se na kuću u okrugu Vudbridž danas u 11.00 po lokalnom vremenu (16.00 po srednjoevropskom), saopštila je američka Savezna uprava za avijaciju, piše “Srbija Danas“.

U kući na koju je avion pao nije bilo nikoga ali se požar proširio na drugu kuću gdje je jedna žena uspjela da izbjegne povrede, rekao je gradonačelnik Vudbridža Džon Makormak. On je rekao da ne vjeruje da je bilo ko na tlu gdje je pao avion povrijeđen.

Avion je krenuo iz Lisburga u Virdžiniji samo sa pilotom, navele su vlasti. Išao je ka aerodromu Linden, koji se nalazi oko šest kilometara od mesta udesa.

Olupina aviona, i kako se vjeruje pilot, ostali su zaglavljeni u podrumu kuće u koju je letjelica udarila, navele su vlasti. Za sada nema informacija o stanju pilota.

Vrijeme u toj oblasti bilo je oblačno i maglovito u trenutku nesreće.

Gradonačelnik je rekao da su požari pod kontrolom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh