Svijet

Bošnjaci vlastitim rukama i sredstvima izgradili “Cvijet Srebrenice” u St. Louisu

Bošnjaci koji žive u američkom St. Louisu napravili su spomen-obilježje u obliku Srebreničkog cvijeta ispred Islamskog centra “Džemat Nur”.

No image - Haber.ba

Izgradnju simbola najsvirepijeg zločina u historiji čovječanstva nakon Drugog svjetskog rata – genocida u Srebrenici, finansirali su vjernici porijeklom iz BiH. Radovi su započeli u augustu ove godine, a okončani prije nekoliko dana.

Okolo Cviejta Srebrenice izbetoniran je i trotoar, a između je postavljena trava te dvije klupe. Bošnjaci ovim činom žele poručiti da se genocid u Srebrenici nikada ne smije zaboraviti te da se žrtava ne treba sjećati samo 11. jula već svakog dana u dovama.

Cvijet je ujedno i opomena da se ovakav zločin više nikada nigdje ne smije ponoviti.

Islamski centar “Džemat Nur” je najmlađi Bošnjački džemat u Saint Louisu i dio Islamske zajednice Bošnjaka u SAD-u (IABNA) i Islamske zajednice za Sjevernu Ameriku (ISNA). S radom je počeo 1.4.2010. godine, a od juna 2010. godine imaju stalnog imama Šerif ef. Delića, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh